Супер оброк за целото семејство!
Состојки:
- 1 кг свинско месо
- 1 шолја масло
- 3 главици кромид
- 1 лажица доматно пире
- 2 лажици брашно
- 1 лажичка црвена пипер
- 10 зрна бибер
- 2 ловорови листови
- 1 лута пиперка
- 1 лажичка сол
Начин на подготовка:
- Исечете го месото на крупни парчиња, загрејте масло и пржете додека не испари сокот од месото. Извадете го месото и во истата маст пржете 2 главици ситно сечкан кромид, додајте доматно пире, измешано со малку вода и црвена пипер, па измешајте.
- Додајте го прженото месо и ставете топла вода, посолете и додајте зрна бибер и ловорови листови, па гответе на тивок оган додека месото не омекне и додајте го останатиот кромид, исечкан на полумесечини.
- Кога кромидот ќе омекне, додајте и лута пиперка. Пред да го тргнете јадењето од оган, додајте малку препечено брашно, измешано со вода, измешајте и кога ќе згусне и зоврие, тргнете го готовото јадење и сервирајте го топло.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт