Вкусна пилешка пита…
Состојки:
- 150 гр лиснато тесто
- 250 гр пилешки гради
- 1 мала главица кромид
- 2 чешниња лук
- 50 гр шампињони
- 100 мл павлака за готвење
Начин на подготовка:
- Пилешкото и шампињоните исечкајте ги на коцки. Кромидот и лукот иситнете ги и пропржете ги на путер, додајте пилешко и шампињони. Лесно продинстајте, залијте со павлака за готвење, додајте сечкан магдонос и зачинете, па оставете да се излади.
- Од лиснатото тесто кое сте го развлекле и исечкале, напаравете калапи, испечете ги и полнете ги со смесата од пилешко и шампињоњи.
- Рабовите премачкајте ги со јајце и печете во рерна на 175 степени 15-20 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи