Доста е од пржен и печен компир: Горе шунка, а врз неа тече кашкавал

Доста е од пржен и печен компир: Горе шунка, а врз неа тече кашкавал

Направете вкусен компир со кашкавал и шунка.

Состојки:

  • 6 компири
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр. шунка
  • 2 лажици брашно
  • 250 мл. млеко
  • 1 лажица рендано сирење
  • 1 јајце
  • бибер и сол
  • масло

Подготовка:

  1. Се мие и вари компирот во солена вода, па се цеди и лупи и сече на кругови.
  2. Се става млеко со зачини, брашно и се става на оган, па се мешаат јајце и рендано сирење.
  3. Се става компирот на тава за печење со масло и се става крупно сечена шунка и кашкавал, па бешамелот.
  4. Се става и масло горе и се пече на 200 степени 20 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Луди компири од рерна

Мусака со спанаќ

Мусака од карфиол

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

 

 

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*