Доста е од пржен и печен компир: Горе шунка, а врз неа тече кашкавал

Доста е од пржен и печен компир: Горе шунка, а врз неа тече кашкавал

Направете вкусен компир со кашкавал и шунка.

Состојки:

  • 6 компири
  • 100 гр. кашкавал
  • 100 гр. шунка
  • 2 лажици брашно
  • 250 мл. млеко
  • 1 лажица рендано сирење
  • 1 јајце
  • бибер и сол
  • масло

Подготовка:

  1. Се мие и вари компирот во солена вода, па се цеди и лупи и сече на кругови.
  2. Се става млеко со зачини, брашно и се става на оган, па се мешаат јајце и рендано сирење.
  3. Се става компирот на тава за печење со масло и се става крупно сечена шунка и кашкавал, па бешамелот.
  4. Се става и масло горе и се пече на 200 степени 20 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Луди компири од рерна

Мусака со спанаќ

Мусака од карфиол

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата