Опојно ќе мириса во домот: Јунешко месо со пиво

Опојно ќе мириса во домот: Јунешко месо со пиво

Јунешко месо и совршена арома на пиво.

Супер ручек за цело семејство.

Состојки:

  • 600 гр. јунешко месо
  • 2 главици кромид
  • 4 чешни лук
  • 4 моркови
  • 300 гр. темно пиво
  • 200 мл. вода
  • маслиново масло
  • брашно

Подготовка:

  1. Се сече ситно месото и малку се удира со чекан, па се става сол и бибер и се трие со лук од едната страна, а во другата во брашно.
  2. Се сечат кромидот, морковите и лукот, па се загрева маслиново масло на тава.
  3. Се пржи месото прво на онаа страна каде има брашно,  па потоа на другата.
  4. Се ставаат потоа лукот со кромид и морковот, се пржат за да пуштат мирис, па се става пиво и вода.
  5. Може да додадете зачини.
  6. Се крчка вака месото околу еден час.
  7. Послужете со компир или пире.

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

 

singlepost_text