Јунешко месо и совршена арома на пиво.
Супер ручек за цело семејство.
Состојки:
- 600 гр. јунешко месо
- 2 главици кромид
- 4 чешни лук
- 4 моркови
- 300 гр. темно пиво
- 200 мл. вода
- маслиново масло
- брашно
Подготовка:
- Се сече ситно месото и малку се удира со чекан, па се става сол и бибер и се трие со лук од едната страна, а во другата во брашно.
- Се сечат кромидот, морковите и лукот, па се загрева маслиново масло на тава.
- Се пржи месото прво на онаа страна каде има брашно, па потоа на другата.
- Се ставаат потоа лукот со кромид и морковот, се пржат за да пуштат мирис, па се става пиво и вода.
- Може да додадете зачини.
- Се крчка вака месото околу еден час.
- Послужете со компир или пире.
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство