Ручек деликатес: Запечен ослич со сенф и павлака

Ручек деликатес: Запечен ослич со сенф и павлака

Направете вкусна запечена риба во супер сос.

Состојки:

  • 3-4 филети ослич
  • 2 главици кромид
  • 2-3 чешни лук
  • 2-3 лажици сенф
  • 2-3 лажици кисела павлака
  • 1 лимон
  • зачини
  • масло

Подготовка:

  1. Се става масло на плех за печење, па се редат кругови кромид.
  2. Се ставаат филетите испрскани со лимонов сок, па ситно сечен лук.
  3. Се матат киселата павлака и сенфот. Се ставаат врз филетите.
  4. Се става малку масло и зачини горе, се става фолија и се пече на 200 степени околу 20 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Совршен рецепт за риба деликатес

Риба во сос од сенф

ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба

Малку време за деликатес: Риба полнета со компир

Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?

Вкусен риба деликатес од рерна

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*