Пиперки полнети со карфиол: Овој оброк без месо ќе го обожавате

Пиперки полнети со карфиол: Овој оброк без месо ќе го обожавате

Фантастично јадење без месо!

Состојки:

  • 600 гр карфиол
  • 7-8 пиперки
  • зачин
  • сол
  • бибер
  • 2 јајца
  • 1 морков
  • 1 пиперка
  • 1 главица кромид
  • 200 гр кисела павлака/кашкавал
  • кругови домати

Начин на подготовка:

  1. На масло испржете ситно сечкан кромид, пиперка и морков. Карфиолот обварете го, па иситнете го. Пржениот кромид и павлаката додајте ги во карфиолот. Додајте зачини, сол и бибер, па добро измешајте. 
  2. Пиперките измијте ги, извадете ги семките, расечете ги и полнете ги со фил. Затворете ги со кругови домати. Преку пиперките изрендајте кашкавал и малку намастете. 
  3. Печете во рерна на 200 степени 30-40 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*