Чоколаден крем – ганаш

Чоколаден крем – ганаш

Богат чоколаден крем, искористете го за преливи и филување десерти.

Состојки:

  • 250 гр исечкано чоколадо за готвење
  • 230 мл слатка павлака
  • 1 лажица екстракт по желба – рум, ванила…

Начин на подготовка:

  1. Слатката павлака ставете ја во тенџере и загревајте на умерена температура. Штом почне да врие, додајте исечкано чоколадо и мешајте додека не добиете глатка, хомогена смеса.
  2. Почекајте ганашот малку да се излади пред да ги прелиете десертите.

Уживајте!

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*