За месото веќе никогаш да не ви излезе суво и жилаво: Направете го ова пред печењето!

За месото веќе никогаш да не ви излезе суво и жилаво: Направете го ова пред печењето!

Испечете меко и сочно месо, секогаш!

Состојки:

  • 1/2 шолја маслиново масло
  • 1/2 шолја пиво
  • 1 лажица мед
  • 1 лажица сол
  • 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Излупете лук и изгмечете го додека не стане кремаст. Во него додајте маслиново масло и пиво, а потоа и мед. Сè убаво измешајте. 
  2. Месото исечкајте го на парчиња и прелијте го со маринада. Оставете да се маринира најмалку 3 часа, па дури потоа термички обработете го.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо