Уживајте во секој залак…
Состојки:
- 3 поголеми компири
- 150 гр димена сланина Пекабеско
- 50 гр маринирани печурки
- 3 кисели краставички
- 100 гр кашкавал
- 3 лажички путер
Начин на подготовка:
- Компирите заедно со кората згответе ги во претходно посолена вода. Излупете и од едната страна направете вдлабнатини, а од другата страна со нож отстранете ги нерамнините.
- Во средина на секој компир ставете по 1 лажичка путер. Исечкајте сланина, краставички и печурки, измешајте и наполнете ги компирите.
- Покријте со рендан кашкавал и печете во загреана рерна на 200 степени додека кашкавалот не добие убава боја.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи