Мусака која ќе ја обожавате. Нов вкус на традиционалното јадење кое нашите мајки и баби сакаат да го прават.
Нов облик и вкус, кој е перфектен.
Состојки:
- пола килограм компири
- 4 моркови
- ½ коцка за супа
- 3 јајца
- 2 дл. павлака за готвење
- 100 гр. рендан кашкавал
- 100 гр. сувомеснато по избор
- сол
- бибер
- масло
Состојки:
- Се сече компирот со морковот откако ќе се излупат на кругови, па се варат 15 минути во солена вода со пола коцка супа.
- Се загрева рерната на 200 степени, се матат јајцата во сад со павлаката, кашкавалот рендан и малку сол и бибер.
- Се става во плех со масло пола од зеленчукот, па сол и сос, а потоа парчиња сувомеснато.
- Се става горе уште половината зеленчук со сос.
- Се пече 40 минути.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт