Идеално јадење за овие врели денови. Лесно, а вкусно…
Состојки:
- 1,5 кг моркови
- 2 дл млеко
- 100 гр путер
- 1 дл павлака
- 1 лажица густин
- 1 лажичка шеќер
- мешавина од зачини
Начин на подготовка:
- Морковите излупете ги и исечкајте ги на кругови. На путер пропржете моркови, ставете малку вода и динстајте додека не омекнат. Потоа ставете млеко и павлака, додајте шеќер и зачинете по вкус.
- Посипете со густин и гответе на умерена температура со повремено мешање додека не згусне.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт