Тече павлака, се топи кашкавал: Пилешко во кремав сос

Тече павлака, се топи кашкавал: Пилешко во кремав сос

Вкусно месо со кремав сос за сите сетила.

Состојки:

  • 500 гр. пилешко месо
  • 1 кромид
  • 2 чешни лук
  • 100 гр. маргарин
  • 200 гр. павлака за готвење
  • 200 гр. кашкавал
  • ½ сок од лимон
  • сол
  • бибер

Подготовка:

  1. Се сече и динста на маргаринот кромидот, па се додава ситно сечениот лук и се динста.
  2. Се додава павлаката со рендан кашкавал и се остава да зоврие со мешање, па се ставаат зачини.
  3. Пилешкото се сече на коцки и се запржува па се става малку сок од лимон и се прелива со сосот.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*