Мезе за со пиво, прилог за ручекот или едноставно уживање за сите сетила.
Малку состојки и труд за деликатес.
Состојки:
- 3 тиквички
- кашкавал
- 3 јајца
- 9 лажици кисела павлака
- сол и вегета
Подготовка:
- Се сечат тиквичките откако ќе се излупат на кругови, и се става вегета на нив.
- Се зема огноотпорен сад и се премачкува со малку масло, најдобро маслиново, па се става ред тиквички, па малку рендан кашкавал, па тиквички, па пак кашкавал.
- Се маат јајца со киселата павлака и сол и вегета, па се става оваа смеса горе.
- Се пече 12 минути на 200 степени.
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
Евтин ручек: Пилешко со тиквички
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука