За секој ден ни треба нова и креативна идеја за ручек, која сите ќе ги воодушеви, а тоа не е ни малку лесно.
Ви нудиме сочен гулаш за денеска на трпезата:
Состојки:
- 1 кг. свинско со коски
- 1 лажиче сол
- 3 чешни лук
- пола коцка за супа со зеленчук
- вегета
- 1 л. вода
- ½ главици зелка
- ловор
- бибер
Подготовка:
- Месото се посолува и му се става бибер па се пржи на масло од сите страни.
- Се вади, па на таа маснотија се пржи и лукот.
- Се додава зелката и се меша 5 минути додека крчка, се ставаат ловор и зачини, па пак месото.
- Се топи коцката супа во водата и се става постепено половина час додека не се потроши.
- Се служи топло.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна