Домашен бурек како од пекара – ваков не сте јаделе, може да го правите и во работен ден

Домашен бурек како од пекара – ваков не сте јаделе, може да го правите и во работен ден

Вкусен и нов рецепт за бурек кој се прави за миг.

Ова е рецепт и за вработени.

Состојки:

  • 700 гр. мелено месо
  • 1 кромид
  • 5 јајца
  • 400 мл. кисело млеко
  • 0,5 л. минерална вода
  • сол
  • бибер
  • 500 гр. кори

Подготовка:

  1. На загреано масло се пржи ситно исечениот кромид со месото додека не добие боја, па се додаваат сол и бибер.
  2. Ставете масло на плех, па ставете еден слој кори, па месо и направете полжав.
  3. Вака наредете ги во плехот и во меѓувреме изматете јајца со кисело млеко и сол и минерална вода, па ставете го тоа врз бурекот.
  4. Се пече 40 минути на 180 степени.

 

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Преку 20 мафини од една смеса

Бургер погачи

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*