Мусака без јајца и компири: Деликатес кој ќе го правите бар еднаш неделно

Мусака без јајца и компири: Деликатес кој ќе го правите бар еднаш неделно

Нов рецепт во морето рецепти за мусака, овој пат без јајца и компири.

Има супер вкус.

Состојки:

  • 500 гр мелено телешко месо
  • 1,5 кг модри патлиџани
  • 5 црвени пиперки
  • 4 домати
  • 2 лути пиперки
  • Малку магдонос
  • 1 кромид
  • 1 морков
  • 1 шолја бело вино
  • бибер
  • сол

Подготовка:

  1. Се пржи ситно сечениот кромид со лутите пиперки и морков, па се додава меленото месо и два домати ситно сечени, па зачини и се динста да омекне се, па се трга од оган.
  2. Се додава убаво измиениот магдонос, се лупи и модриот патлиџан и се сече на кругови, па се пропржува кратко.
  3. Се става на дно на тава модар патлицан, па меленото месо, исечените пиепрки и останатите два домати на кругови.
  4. Се става бело вино од горе, фолија и се пече на 200 степени 50 минути.

 

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*