Деликатес со компир и мелено месо – повкусно од мусака

Деликатес со компир и мелено месо – повкусно од мусака

Направете вкусно и едноставно јадење со мелено месо.

Деликатес кој често ќе се прави.

Состојки:

  • 1 кг компир
  • 500 гр мелено месо
  • 4-5 домати
  • 200 мл павлака
  • кашкавал

Начин на подготовка:

  1. Компирот се лупи и се вари во солена вода, па се сече на кругови кои се редат во плех.
  2. Се пржи на тава меленото месо со сол и бибер, па се става на компирот, се става горе павлаката и е размачкува, се ставаат кругови домати и кашкавал рендан.
  3. Се пече на 180 степени 15 минути.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*