Домашен лешник крем: Без адитиви, треба да го има во секоја кујна

Домашен лешник крем: Без адитиви, треба да го има во секоја кујна

Брз и едноставен за подготовка, ќе го обожава целото семејство…

Состојки:

  • 240 гр печени лешници
  • 3 лажици мед
  • 3 лажици какао во прав
  • 120 мл млеко
  • 2 лажици арома ванила
  • прстофат сол

Начин на подготовка:

  1. Лешниците печете ги 10 минути во рерна на 180 степени. Излупете ги со сува крпа. 
  2. Во блендер ставете ги прво лешниците, а потоа сите останати состојки. Мешајте неколку минути додека не добиете кремаст намаз.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*