Пилешки крилца со пармезан

Пилешки крилца со пармезан

Крцкави и вкусни залаци, идеални за мезе…

Состојки:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 2 лажици растопен путер
  • 1/2 шолја презла
  • 1/2 шолја пармезан
  • зачини по желба
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Крилцата измијте ги и исушете ги. 
  2. Во сад измешајте презла, пармезан и зачини. 
  3. Пилешките крилца натопете ги во растопен путер, па во смесата со зачини. 
  4. Наредете ги во тепсија и печете во рерна загреана на 180 степени околу 20 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*