Запечено пилешко со арома на лук во крцкава обвивка од презла и пармезан.
Состојки:
- 2 лажички изгмечен лук
- 1/4 шолја маслиново масло
- 1/4 шолја презла
- 50 гр пармезан
- 4 пилешки филети
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 220 степени.
- На тивок оган загрејте лук и маслиново масло, за постепено да се ослободи арома. Во посебен сад измешајте пармезан и презла.
- Пилешкото прво провлечете го во мешавината од масло и лук, потоа во презла и пармезан. Месото потоа наредете го во плех.
- Печете во рерна околу 30-35 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути