Рецепт за неодоливо јадење од туна…
Состојки:
- 200 гр парче туна
- 50 гр фета сирење
- 5 маслини
- 1 чешне лук
- 4 шери домати
- 1 лажичка цеден лимон
- 1/2 лажица маслиново масло
- зачини по желба: магдонос, босилек, сол, бибер
Начин на подготовка:
- Во помал сад измешајте малсини, лук, шери домати, фета сирење, сок од лимон и маслиново масло. Додајте зачини по желба.
- Загрејте грил тава и туна стекот испечете го од секоја страна по 1-2 минути, така што туната нема да се исуши, туку во средината ќе остане мека и сочна.
- Ставете ја туната на чинија и преку неа ставете мешавина од зеленчук, фета и зачини.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи