Мусака вкусна и ладна и топла: Не сте јаделе ваков деликатес

Мусака вкусна и ладна и топла: Не сте јаделе ваков деликатес

Направете вкусна мусака за сите сетила.

Ова е рецептот за тава-деликатес:

Состојки:

  • 500 гр. жолта боранија
  • 250 гр. мелено месо
  • 250 гр. млад компир
  • 1 кромид
  • масло
  • 1 чешне лук
  • малку магдонос
  • ½ л. кисела павлака
  • 1 јајце
  • сол
  • бибер
  • 150 гр. кашкавал

Подготовка:

  1. Се чисти боранијата и се вари во солена вода.
  2. Компирот се мие и се вари, па се сече на кругови.
  3. Меленото месо и кромидот се пржат на тава со масло заедно со магдонос и лук, како и сол и бибер, па во сад за печење се става ред боранија,  мелено месо, па компири.
  4. Се матат јајце и кисела павлака и се става смесата горе.
  5. Се ренда кашкавалот и се пече на 200 степени додека не порумени.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*