Направете вкусна мусака за сите сетила.
Ова е рецептот за тава-деликатес:
Состојки:
- 500 гр. жолта боранија
- 250 гр. мелено месо
- 250 гр. млад компир
- 1 кромид
- масло
- 1 чешне лук
- малку магдонос
- ½ л. кисела павлака
- 1 јајце
- сол
- бибер
- 150 гр. кашкавал
Подготовка:
- Се чисти боранијата и се вари во солена вода.
- Компирот се мие и се вари, па се сече на кругови.
- Меленото месо и кромидот се пржат на тава со масло заедно со магдонос и лук, како и сол и бибер, па во сад за печење се става ред боранија, мелено месо, па компири.
- Се матат јајце и кисела павлака и се става смесата горе.
- Се ренда кашкавалот и се пече на 200 степени додека не порумени.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт