Ручек повкусен од мусака: Запечено мелено месо со пире и моцарела

Ручек повкусен од мусака: Запечено мелено месо со пире и моцарела

Рецепт за вкусно и едноставно јадење за цело семејство.

Состојки:

  • 1 кг. компири
  • 50 мл. млеко
  • 500 гр. мелено месо
  • малку масло
  • 250 гр. доматно пире
  • 1 главица кромид
  • 2 чешни лук
  • сол
  • бибер
  • 200 гр. моцарела

Подготовка:

  1. Компирот се лупи и вари во солена вода, па се цеди и се прави пие со маргарин и млеко.
  2. На тава со масло се пржи кромидот со меленото месо, се ставаат и зачини, се додава и лук, па се крчка се 15 минути. Се става и доматното пире.
  3. Се премачкува тава, се става меленото месо, па се реди пирето, па моцарела.
  4. Се пече на 200 степени 25 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Мусака со спанаќ

Мусака од карфиол

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*