Бурек без кори готов за брзо време: Вкусен и кога ќе се олади

Бурек без кори готов за брзо време: Вкусен и кога ќе се олади

Направете бурек без кори, нешто вкусно, ново, посебно и деликатесно.

Состојки:

  • 300 гр. мелено месо
  • 2-3 главици кромид
  • 4 јајца
  • 1 шолја млеко
  • 1 шолја јогурт
  • 12 лажици брашно
  • 1 прашок за пециво
  • сол
  • бибер
  • масло за тепсијата

Подготовка:

  1. Кромидот ситно се сече, се меша со меленото месо, јајцата, јогуртот и млекото со зачини.
  2. Се додава брашното измешано со прашок за пециво, па убаво се меша смесата и соединува.
  3. Се става во добро подмачкан плех со масло, најубаво округол.
  4. Се пече на 200 степени околу 45 минути.
  5. Се сече и сервира, вкусно е и топло и ладно.

 

Прочитај повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Преку 20 мафини од една смеса

Бургер погачи

Топли пирошки со сирење

Мини проја со фета

Појадок од стар леб

Леб кој не дебелее

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*