Воодушевете ги гостите и домашните со ручек кој нема да го заборават…
Состојки:
- 500 гр свинско месо од бут
- 150 мл црно вино
- 40 мл соја сос
- 1 главица кромид
- 4 чешниња лук
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Месото исечете го на шницли, малку исчукајте го со чекан. Кромидот и лукот исечкајте ги крупно, па ставете ги во длабок сад, заедно со црно вино и соја сос.
- Зачинете со сол и бибер по ваш вкус, па ставете го месото и оставете да се маринира неколку часа.
- Потоа, испечете го месото на тава или во рерна. Оваа маринада на свинското месо му дава неверојатна мекост, текстура и вкус кој ќе ве воодушеви!
- Послужете со печен компир или убаво зачинет ориз и салата.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна