Печурки со вино и растопен пармезан – деликатес готов за 10 минути

Печурки со вино и растопен пармезан – деликатес готов за 10 минути

Направете вкусни шампињони во вино со пармезан.

Неодолив и вкусен спој.

Состојки:

  • 600 гр. шампињони
  • 100 гр. пршута
  • 50 гр. сирење
  • 200 гр. пармезан
  • 100 мл. масло
  • 200 мл. вино
  • 1 лажиче вегета

Подготовка:

  1. Убаво се мијат и чистат печурките, се полеваат со масло и вегета.
  2. Направете смеса од пршутата исечена ситно, со сирењето и ставете ја во печурките.
  3. Ставете ги во тава со вино и печете ги 10 минути на 220 степени.
  4. Пред крај додадете пармезан да се растопи и печете уште малку.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Лудило од вкус за љубителите на печурки

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*