Тава деликатес, крчка и тече: Пилешко со павлака и зденки

Тава деликатес, крчка и тече: Пилешко со павлака и зденки

Направете вкусно месо со павлака, кое крчка во тава.

Ручек за оцена 10.

Состојки:

  • 6 пилешки батаци
  • соја сос
  • бибер
  • кари
  • 200 мл. павлака
  • 100 гр. зденки
  • 1 кесе инстант супа од печурки
  • 2-3 чешни лук
  • сол
  • бибер
  • 2-3 печурки
  • 1 морков

 

Подготовка:

  1. Батаците убаво се премачкуваат со соја сос, па им се ставаат сите зачини.
  2. Се сечат измиените печурки, морков, лук, па се редат во тепсија, со батаците.
  3. Се печат на 200 степени 25 минути.
  4. Се раствара крем супата во 100 милилитри вода, се додава павлаката и зденката, па се става се во тавата и се враќа во рерна уште 10 минути.
  5. Добар апетит

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*