Пролетни полнети пиперки – повкусни од оние со месо

Пролетни полнети пиперки – повкусни од оние со месо

Направете вкусно летно јадење со многу зеленчук во тава.

Состојки:

  • 14 зелени пиперки
  • 1 пиперка црвена
  • 500 гр компир
  • 2 моркови
  • 1 кромид
  • 3 јајца
  • бибер
  • сол
  • вегета
  • црвен пипер

Подготовка:

  1. Се сече зеленчукот на коцки откако ќе се измие и излупи, освен зелените пиперки.
  2. Се пржи кромидот со морков, се додава малку црвен пипер, ситно сечен компир и сите зачини.
  3. Добро се меша, па се полнат пиперките со смесата, се ставаат во тава, а останатата смеса се реди до нив.
  4. Се става малку вода и се пече на 200 степени 40 минути.
  5. Пред крај прелијте ги пиперките со изматени јајце, а може да си ставите и кашкавал, па допечете десетина минути.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

 

 

singlepost_text