Идеален оброк за сите кои обожаваат пикантно лути јадења…
Состојки:
- 600 гр телешко месо
- 4 лути феферони
- 3 кисели краставички
- 4 поголеми капачиња шампињони
- мелена црвена пипер (лута)
- масло
- сол
Начин на подготовка:
- Парчињата месо треба да бидат прилилно дебели и нешто поголеми. Извалкајте ги во мелена лута пипер.
- На стапчиња за ражничи набодете: феферона, парче кисела краставичка, месо, краставичка и печурка.
- Намастете ги ражничите и печете ги на скара или во тава дваесетина минути. За тоа време неколку пати свртете ги ражничите, а пред послужување посолете ги.
Добар апетит!
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна