Вкусен ручек за сите љубители на месо, особено свинско.
Ова е деликатес од рерна:
Состојки:
- 1 кг свински кременадли
- 500 гр печурки
- 250 гр павлака за готвење
- 150 гр кашкавал
- 1 лажица брашно
- сол
- бибер
- црвен пипер
- 150 мл црно вино
- масло
Начин на подготовка:
- Се редат во тепсија шницлите зачинети со сол и бибер.
- Се става масло, се чистат и сечат печурките, па се додаваат, се става и малку црно вино, па се става фолија на тавата.
- Се пече на загреана рерна на 190 степени 1 час или додека не испари виното.
- Се трга фолијата пред крај и се пече вака 10 минути.
- Се мешаат брашното и павлаката, да нема грутки, па се става хнад шницлите смесата.
- Нека се запече уште малку, па сервирајте топло.
Одлично за со чаша вино, уживајте!
Полнето свинско каре со кашкавал
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте