Деликатес кој мами со аромата: Шницли од рерна со црно вино

Деликатес кој мами со аромата: Шницли од рерна со црно вино

Вкусен ручек за сите љубители на месо, особено свинско.

Ова е деликатес од рерна:

Состојки:

  • 1 кг свински кременадли
  • 500 гр печурки
  • 250 гр павлака за готвење
  • 150 гр кашкавал
  • 1 лажица брашно
  • сол
  • бибер
  • црвен пипер
  • 150 мл црно вино
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Се редат во тепсија шницлите зачинети со сол и бибер.
  2. Се става масло, се чистат и сечат печурките, па се додаваат, се става и малку црно вино, па се става фолија на тавата.
  3. Се пече на загреана рерна на 190 степени 1 час или додека не испари виното.
  4. Се трга фолијата пред крај и се пече вака 10 минути.
  5. Се мешаат брашното и павлаката, да нема грутки, па се става хнад шницлите смесата.
  6. Нека се запече уште малку, па сервирајте топло.

Одлично за со чаша вино, уживајте!

 

Повеќе на Готви.мк:

Полнето свинско каре со кашкавал

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

 

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*