Кога варите јајца додајте сода бикарбона, причината е генијална

Кога варите јајца додајте сода бикарбона, причината е генијална

За секој проблем постои решение – велат многумина. И навистина е така, барем кога варените јајца се во прашање.

Се работи за фантастичен трик кој ќе ви го олесни животот!

Стручњаците велат дека јајцата стари помеѓу 7 и 10 дена се идеални за варење и најлесно се лупат.

Сигурно сте забележале како некои јајца ги лупите без проблем, а други, иако биле во истата кутија, ви задаваат вистинска мака.

За да ги избегнете таквите непријатни изненадувања, додека јајцата се варат во вода додајте лажичка сода бикарбона. Со овој трик варените јајца ќе се лупат многу лесно.

Повеќе на Готви.мк:

Чајот од шипка како лек

БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта

Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот

Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг

Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*