Млади компирчиња со пилешко во рерна: Традиционално јадење, а вистинско богатство од вкусови

Млади компирчиња со пилешко во рерна: Традиционално јадење, а вистинско богатство од вкусови

Брзо, лесно и идеалноза семеен ручек!

Состојки:

  • 2 батаци и карабатаци
  • 700 гр млади компирчиња
  • 1 главица лук
  • рузмарин
  • чили
  • кари
  • масло
  • сол
  • црвена пипер
  • сусам

Начин на подготовка:

  1. Намастете плех или ставете хартија за печење. На батаците ставете масло, изгмечен лук, пипер, чили и кари, сол, бибер и добро истријте ги батаците. Ставете ги да се печат 15-тина минути. 
  2. Компирите исечкајте ги на коцки, па и во нив додајте масло, издробен лук, рузмарин, бибер, сусам, пипер, зачин и сè убаво измешајте и распоредете ги покрај батаците. Вратете во рерна на 200 степени околу 25 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*