Пробајте го овој одличен рецепт кој можете да го послужите со јадења од скара или гиро.
Состојки:
- 4,5 дл густ јогурт или милерам
- 1 краставица, излупена и исечкана
- 3 чешниња издробен лук
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажица црвен вински оцет
- сол
Начин на подготовка:
- Краставицата посолете ја и оставете ја да отстои пет минути, а потоа со раце добро исцедете.
- Измешајте ја краставицата со останатите состојки убаво да се соединат. По потреба повторно посолете. Оставете во фрижидер најмалку 2-3 часа пред послужување.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути