Додадете сода бикарбона кога варите нешто – трик кој многу ќе ви помогне

Додадете сода бикарбона кога варите нешто – трик кој многу ќе ви помогне

Кога вариме зеленчук без разлика за кој тип се работи, потребно е да ставиме едно мало лажиче сода бикарбона.Имено, содата помага за зеленчукот при варењето да ја задржи бојата, а исто така и да ги елиминира силните мириси од него.

Помага и за да не се распадне зеленчукот при самото варење.

Се става откако ќе зоврие водата, 5 минути пред да го ставите зеленчукот во неа.

Пробајте, едно лажиче решава голем проблем.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Како да ја отстраните бојата за коса која не ви се допаѓа?

Брз пилинг за меки усни – Ви требаат само 2 состојки

Како да ослабете до празниците?

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

singlepost_text