Кога вариме зеленчук без разлика за кој тип се работи, потребно е да ставиме едно мало лажиче сода бикарбона.Имено, содата помага за зеленчукот при варењето да ја задржи бојата, а исто така и да ги елиминира силните мириси од него.
Помага и за да не се распадне зеленчукот при самото варење.
Се става откако ќе зоврие водата, 5 минути пред да го ставите зеленчукот во неа.
Пробајте, едно лажиче решава голем проблем.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Како да ја отстраните бојата за коса која не ви се допаѓа?
Брз пилинг за меки усни – Ви требаат само 2 состојки
Како да ослабете до празниците?
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)