Топ трик да ги избркате мравките од домот – ако пробавте се и беше залудно спасот е ова

Топ трик да ги избркате мравките од домот – ако пробавте се и беше залудно спасот е ова

Мравките во овој период од годината ги има во инвазија, влегуваат по домовите и секако создаваат голем проблем.Веќе претставивме неколку корисни трикови со оцет, цимет или нане од чиј мирис мравките бегаат, но ова е топ трик со кој веднаш ќе ги снема.

Можеби звучи чудно но ви треба гриз.

Ставете гриз на местата каде најчесто гледате мравки, а кога тие ќе дојдат до гризот и ќе го јадат, ќе набабрат и ќе умрат.

Повеќе трикови на Gotvi.mk:

Нема да видите молец дома

Решете се од мравките со две состојки

Никогаш нема да видите мравки дома

Со еден зачин нема да видите мува и комарец

Со ова овошје спасете се од инсекти