Овој едноставен рецепт е совршен во секој момент, било да станува збор за брза вечера, оброк за илзет или едноставно не ви се готви.
Состојки:
- 1 шолја пченка
- 1/2 шолја сечкан свеж домат
- 1/4 шолја сечкан сушен домат
- 2 лажици масло
- 1 лажица вински или јаболков оцет
- 230 гр тенко сечкано мисиркино месо
- 4 интегрални тортиљи
- 2 шолји ситно сечкана зелена салата
Начин на подготовка:
- Измешајте пченка, домати, масло и оцет во чинија со средна големина.
- Распоредете го мисиркиното месо на тортиљите. Наполнете ги подеднакво со пченкарна салата и зелена салата.
- Свиткајте ги тортиљите и послужете, а можете и да ги преполовите со нож.
- Доколку сушениот домат е премногу сув, потопете го во врела вода 20 минути пред употреба.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи