Направете вкусен ручек со компири, за кој нема малтретирање и мака, а не ви треба ни многу искуство во кујна.
Ова е рецептот, посебната арома доаѓа од тоа што компирите се цели.
Состојки:
- 1 кг. компири
- сол
- вегета
- маслиново масло
Подготовка:
- Се мијат и лупат компирите, па се расекуваат на неколку места, за при печењето рамномерно да се испечат и внатре.
- Се редат на плех со масло, се става сол и вегета, па масло, се покриваат со фолија и печат на 200 степени околу 30 минути.
- Откако ќе поминат 30 минути се трга фолијата и се печат уште 15 минути.
- Супер се за со месо и сос.
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи