Вкусни и кремасти тестенини со шампињони…
Состојки:
- 1 лажица маслиново масло
- 2 лажици путер
- 1 праз
- 2 чешниња лук
- 50 гр суво месо
- 1 дл бело вино
- 1 главица брокула
- 500 гр шампињони
- 500 гр тестенини
- 1 веза магдонос
- 200 мл слатка павлака
- 2 лажички сенф
- 1/4 лажичка црвена пипер
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Во тава загрејте маслиново масло, додајте путер и праз па динстајте неколку минути. Додајте лук и исечкано суво месо па утше малку пржете, внимавајќи кромидот да не изгори. Кога месото ќе биде пропржено, додајте вино и оставете алкохолот да испари. Потоа додајте брокула и динстајте неколку минути.
- Отстранете ги вишокот маснотии од тавата, ставете шампињони и пржете ги на свуо малку да омекнат, потоа додајте магдонос и измешајте.
- Во шолја измешајте слатка павлака, сенф, сол, бибер, пипер, малку топла вода. Прелијте сè преку шампињоните и динстајте на слаб оган десетина минути. Сервирајте со зготвените тестенини.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука