Лазањи деликатес: Бешамелот се менува со нешто повкусно, брзо и лесно се прават

Лазањи деликатес: Бешамелот се менува со нешто повкусно, брзо и лесно се прават

Направете посебни лазањи во кои бешамелот се заменува со вкусна и кремава павлака.Ова е рецептот:

Состојки:

  • 1 лазањи 
  • 1 главица кромид 
  • 500 гр. мелено месо 
  • 200 мл. кечап 
  • 2 шолји кисела павлака 
  • 200 гр. кашкавал 
  • сол

 

 

Начин на подготовка:

  1. На масло се пржи сечениот кромид со меленото месо, па се додаваат сол и кечап и убаво се динста на оган. 
  2. Се трга од оган смесата и се става кисела павлака, па се меша. 
  3. Се става масло на огноотпорен или друг сад кој ви одговара, се редат кори за лазања, се става од сосот, а на последниот слој лазањи се ренда кашкавалот. 
  4. Се печат 45 минути на 200 степени. 
  5. Оставете ги потоа уште 15 минути во топла рерна.

Повеќе вести на Готви.мк

Лажни лазањи за 10 минути

Лазањи со тиквички

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

singlepost_text