Направете посебни лазањи во кои бешамелот се заменува со вкусна и кремава павлака.Ова е рецептот:
Состојки:
- 1 лазањи
- 1 главица кромид
- 500 гр. мелено месо
- 200 мл. кечап
- 2 шолји кисела павлака
- 200 гр. кашкавал
- сол
Начин на подготовка:
- На масло се пржи сечениот кромид со меленото месо, па се додаваат сол и кечап и убаво се динста на оган.
- Се трга од оган смесата и се става кисела павлака, па се меша.
- Се става масло на огноотпорен или друг сад кој ви одговара, се редат кори за лазања, се става од сосот, а на последниот слој лазањи се ренда кашкавалот.
- Се печат 45 минути на 200 степени.
- Оставете ги потоа уште 15 минути во топла рерна.
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути