Го прави повкусно секое месо: Бидете „мајстор” за Први мај со овој рецепт

Го прави повкусно секое месо: Бидете „мајстор” за Први мај со овој рецепт

Ако сакате вашето месо секогаш да е сочно, ароматично и вкусно, без разлика дали се работи за телешко, пилешко, свинско месо, има нешто што заменува и маргарин и го прави месото помеко.Се работи за сос со кој месото добива дополнителна влага и така нема да се исуши.

Состојки:

  • 1 шолја вода 
  • 3 лажици морска сол 
  • 1 лажица шеќер 
  • 1 лист ловор

 

 

Подготовка:

  1. Се загреваат сите состојки во тава, а откако ќе зоврие смесата се трга од рингла. 
  2. Додајте уште три шолји ладна вода. 
  3. Се става месото, се става смесата и се остава неколку часа во ладилник.

 

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*