За живот без нервоза и стрес – хранете се вака

За живот без нервоза и стрес – хранете се вака

Во најновото истражување во кое учествуваат повеќе од 400 лица на возраст од 18 до 25 години, се покажало како овошјето и зеленчукот влијаат на телото, според начинот на кој се спремени, на менталното здравје.

Сировото овошје и зеленчук подобро влијае од подготвеното, и допринесува за ментална благосостојба.

Ова се производи кои најдобро влијаат на менталното здравје:

Морков

Банана

Јаболко

Грејпфрут

Зелена салата

Краставица

Киви

јадете ги често и тоа неприготвени и спасете се од стресот, вознемиреноста, нервозата и лошите мисли.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси

Чај од шумска јагода

Чај од леска – малкумина знаат колку лекува