Најкремав француски сос за месо и тестенини

Најкремав француски сос за месо и тестенини

Направете вкусен сос од маргарин за секое месо и за секоја пригода.

Состојки:

  • 70 гр. маргарин
  • 70 гр. брашно
  • 250 мл. млеко 
  • сол

 

Подготовка:

  1. агрејте го млекото на страна во микро.
  2. На тава растопете маргарин со брашно, па ставете и сол.
  3. Ставете се во млекото и чекајте да зоврие и стане густо.

 

 

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

singlepost_text