Месо кое се топи во уста: Ароматично јагнешко

Месо кое се топи во уста: Ароматично јагнешко

Подгответе вкусно јагнешко месо по оригинален рецепт…

Состојки:

  • 500 гр јагнешко месо
  • 1 чешне лук
  • 1 лажичка сол
  • малку бибер
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 лажичка рузмарин
  • 1 лажичка мајчина душица
  • 2 лажици пченично брашно
  • 1 шолја вода
  • компири
  • домати
  • тиквици

Начин на подготовка:

  1. Во сад изрдобете лук со сол и бибер и измешајте со маслиново масло. 
  2. Премачкајте го јагнешкото со мешавината, посипете со мајчина душица, рузмарин и брашно и ставете во длабок сад со поклоп. 
  3. Налијте вода па печете во загреана рерна на 180 степени околу 2 часа, додека месото не омекне. 
  4. Последните 35 минути од печењето на месото додајте излупени млади компири исечкани на четвртини и зеленчук.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text