Подгответе вкусно јагнешко месо по оригинален рецепт…
Состојки:
- 500 гр јагнешко месо
- 1 чешне лук
- 1 лажичка сол
- малку бибер
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажичка рузмарин
- 1 лажичка мајчина душица
- 2 лажици пченично брашно
- 1 шолја вода
- компири
- домати
- тиквици
Начин на подготовка:
- Во сад изрдобете лук со сол и бибер и измешајте со маслиново масло.
- Премачкајте го јагнешкото со мешавината, посипете со мајчина душица, рузмарин и брашно и ставете во длабок сад со поклоп.
- Налијте вода па печете во загреана рерна на 180 степени околу 2 часа, додека месото не омекне.
- Последните 35 минути од печењето на месото додајте излупени млади компири исечкани на четвртини и зеленчук.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука