Нема веќе да ви течат солзи од кромид – има една “цака”

Нема веќе да ви течат солзи од кромид – има една “цака”

Колку што е ножот по остар  толку помалку солзи ќе има додека сечете кромид.Очите ни солзат кога сечеме бидејќи доаѓа до хемиска реакција која создава одредени гасови. Острите ножеви помалку ги оштетуваат ќелиите на кромидот, па така има помала реакција и помалку солзи.

Можете и прво малку да го замрзнете кромидот па да сечете.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

singlepost_text