Направете вкусен ручек со риба.
Ослич тава која е деликатес, ова е рецептот.
Состојки:
- 800 гр. филети ослич
- 400 гр. шампињони
- 300 гр. сирење
- 200 мл. бело вино
- пченично брашно
- маслиново масло
- магдонос
- 1 лимон
- 2 чешни лук
- вегета
- сол
Подготовка:
- Се цеди лимонот во сад, се додава маслиново масло, вегета и сол, сечен лук и магдонос, па така се спрема маринадата.
- Шампињоните се мијат и сечат, па се обаруваат во солена вода, филетите се валкаат во пченичното брашно, па се пржат на масло.
- Се редат во огноотпорен сад и се става маринадата.
- Се ставаат шампињоните горе, па магдонос.
- Се става сирење горе рендано, па бело вино и се пече на 180 степени додека виното не испари.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Совршен рецепт за риба деликатес
ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба
Малку време за деликатес: Риба полнета со компир