Едноставен рецепт кој на младите компирчиња им дава совршена арома…
Состојки:
- 1 кг млади компирчиња
- 2 лажици мајонез
- 3 лажици сенф
- 50 мл пиво
- сол
- бибер
- црвена пипер
- оригано
- масло
Начин на подготовка:
- Добро исчистете ги младите компирчиња и исушете ги. Префрлете ги во намастен сад за печење и прелијте со разматен мајонез, сенф и пиво.
- Протресете го садот и додајте сол и бибер по вкус, како и сите останати зачини, посипете рамномерно.
- Ставете го садот во умерено загреана рерна, оставете компирчињата да се печат додека не бидат готови.
Неколку пати измешајте ги за да се испечат рамномерно.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути