Сочни шницли: Најмекото месо кое ќе го пробате

Сочни шницли: Најмекото месо кое ќе го пробате

Месото подготвено на овој начин ќе ве воодушеви од мекоста и сочноста…

Состојки:

  • 8 шницли
  • 200 гр рендано гауда сирење
  • 1 дл доматен сос
  • сол
  • бибер
  • зачини по желба

Начин на подготовка:

  1. Шницлите добро исчукајте ги и зачинете ги. Пржете ги брзо и кратко на маслиново масло додека не добијат златна боја.
  2. Доматниот сос ставете го во тавата во која ги пржевте шницлите и кратко динстајте. Посолете, зачинете и прелијте го сосот преку шницлите.
  3. Посипете со рендано сирење и печете на 180 степени 30 минути.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text