За да не прска маслото и да не лепи месото – трикови за пржење без нервози

За да не прска маслото и да не лепи месото – трикови за пржење без нервози

Постојат многу вкусни трикови за поховање и пржење месо, но најголемата мака тука се прскањето на маслото, горењето, како и меурчињата при поховање.

Сепак постојат лесни и брзи кулинарски трикови кои се решение за сето ова.

Прскањето при пржење се спречува со тоа што во загреаното масло ќе додадете малку сол.
Ако пак ставите три чепкалки додека пржите на масло, тоа нема да добие темна боја.
Исто така, меурчињата кои се прават кога месото е поховано, а го пржиме, се губат со лист зелена салата со која ќе го замотате месото при поховањето.

Не е сеедно ни со какво масло пржите. Ако пржите зеленчук, со сончогледово масло тоа ќе изгуби многу витамини, особено Ц.

Најздраво е маслиновото масло.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте