Постојат многу вкусни трикови за поховање и пржење месо, но најголемата мака тука се прскањето на маслото, горењето, како и меурчињата при поховање.
Сепак постојат лесни и брзи кулинарски трикови кои се решение за сето ова.
Прскањето при пржење се спречува со тоа што во загреаното масло ќе додадете малку сол.
Ако пак ставите три чепкалки додека пржите на масло, тоа нема да добие темна боја.
Исто така, меурчињата кои се прават кога месото е поховано, а го пржиме, се губат со лист зелена салата со која ќе го замотате месото при поховањето.
Не е сеедно ни со какво масло пржите. Ако пржите зеленчук, со сончогледово масло тоа ќе изгуби многу витамини, особено Ц.
Најздраво е маслиновото масло.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте