Ако сакате сочни и меки кременадли со опојна арома и вкус, тогаш избегнувајте ги овие неколку грешки кои сите најчесто ги правиме.Иако сите сакаме месо без коски, бидејќи така е попрактично, сепак треба месото да се спрема токму со коска. Така се прави по споро, но е посочно. Коската додава по убав вкус.
Се става многу сол и бибер на кременадлите, а не малку, за тие да добијат убава кора.
Кога ќе го извадите месото од ладилник или фрижидер, не го подготвувајте веднаш, туку чекајте 30 минути да стои на собна температура.
Ако е многу ладно може горе да се препече, а внатре да не е печено и вкусно.
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
Најдобар рецепт за домашно ќофте