За совршено печено, сочно и ароматично месо: Грешки при правењето кременадли 

За совршено печено, сочно и ароматично месо: Грешки при правењето кременадли 

Ако сакате сочни и меки кременадли со опојна арома и вкус, тогаш избегнувајте ги овие неколку грешки кои сите најчесто ги правиме.Иако сите сакаме месо без коски, бидејќи така е попрактично, сепак треба месото да се спрема токму со коска. Така се прави по споро, но е посочно. Коската додава по убав вкус.

Се става многу сол и бибер на кременадлите, а не малку, за тие да добијат убава кора.

Кога ќе го извадите месото од ладилник или фрижидер, не го подготвувајте веднаш, туку чекајте 30 минути да стои на собна температура.

Ако е многу ладно може горе да се препече, а внатре да не е печено и вкусно.

Повеќе на Готви.мк:

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Ќофтиња во доматен сос

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

Домашни ќофтиња

Ќофтиња од тиквица

ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири

Најдобар рецепт за домашно ќофте

 

 

singlepost_text