Вегетаријански шницли кои ќе ги воодушеват и најголемите љубители на месо…
Состојки:
- 200 гр шампињони
- 4 јајца
- 3 лажици масло
- 3 парчиња стар леб
- 3 лажици презла
- малку млеко
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Шампињоните измијте ги, исушете ги, па исечете ги на крупни парчиња. Во тенџере загрејте масло и на него продинстајте ги печурките.
- Во друга тава испржете кајгана од три јајца. Потоа тргнете ги од шпорет тенџерето со печурки и тавата со кајгана. Изладете, па измешајте.
- Во меѓувреме, кришки стар леб потопете ги во чинија со млеко. Навлажнетиот леб додајте го во масата со печурки и кајгана, скршете јајце, па зачинете со сол и бибер.
- Од масата правете облици на шницли, извалкајте ги во презла, па пржете ги на врело масло.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука